Belföld

“Fideszes luxus”: utcára hívja az embereket az MSZP

Az ellenzéki párt szerint fideszes politikusok "botrányos luxusban dőzsölnek", miközben a "közembereknek a megszorítás jut".

Török Zsolt, az MSZP szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, arra kérik az embereket, hogy írják alá a szocialista párt Hallasd a hangod! petícióját, és március 15-én menjenek el a párt budapesti politikai nagygyűlésére.

Török Zsolt többek között felelevenítette: januárban írtak Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője és Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos bérplafon feletti “luxusfizetéséről” az újságok; Lázár Jánosnak, a Fidesz frakcióvezetőjének 30 millió forintos autót béreltek közpénzből; a szintén fideszes Székiné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere havi 130 ezer forintért életbiztosítás kedvezményezettje. Sebestyén László fideszes országgyűlési képviselő ellen pedig összeférhetetlenség gyanúja merült fel, mivel a honatya egyben az Észak-Magyarországi Regionális Vízműveknél igazgatói beosztásban is van – tette hozzá a szocialisták szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik