Belföld

Bezárt menzák: ragaszkodik pénzéhez a szolgáltató

Több mint félmilliárd forint a Pest megyei önkormányzat tartozása. Márpedig pénz nélkül nem lehet főzni - mondja a HunGast vezetője.

Nem zárkózik el az egyeztetéstől, de mindenképpen és lehetőleg gyorsan meg akarja kapni a januári közétkeztetésért neki járó 154 millió forintot a szolgáltató HunGast Kft. a Pest megyei önkormányzattól – közölte a cég ügyvezetője pénteken az MTI-vel.

Miután az önkormányzatot többszöri tájékoztatták és figyelmeztették a HunGast csütörtökön felfüggesztette az étkeztetési szolgáltatást 18 megyei közoktatási intézményben.

Az ügyvezető hangsúlyozta: a kft. lojalitását mutatja, hogy “csak” az iskolákban állította le a főzést, a diákok ugyanis haza tudnak menni ebédelni, nem úgy, mint például a szociális és bentlakásos intézmények esetleg idős, beteg lakói, bár ezekben az intézményekben is csupán a raktárkészlet erejéig garantálják az ellátást.

A megyei önkormányzat tartozása összességében meghaladja a 600 millió forintot, márpedig pénz nélkül nem lehet főzni, s nem lehet a HunGast 260 alkalmazottjának bérét sem kifizetni – utalt a kft. nehézségeire Kérfalvi Attila.

Leszögezte: mindenképp ragaszkodnak a 154 milliós számla lehetőleg azonnali kiegyenlítéséhez, csak ennek garantálása esetén tudják újra megnyitni a konyhákat. “Remélem, hétfőre-keddre valamilyen egyezségre jutunk az önkormányzattal, s folytathatjuk a szolgáltatást” – közölte a sándorfalvai székhelyű cég ügyvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik