Belföld

A Jobbik szerint Orbán behódolt az IMF-nek

Vona Gábor "valamiféle moratóriumot" kérne az államadósságra.

A Jobbik elnöke téves célnak tartja, hogy a kormány csökkenteni akarja az államadósságot, amely “kódolva van” a rendszerben, a kiigazítások dacára újratermelődik. Vona Gábor a Duna Tv reggeli műsorában úgy vélte, az államadósság újratárgyalását kellene végre napirendre tűzni. Az ellenzéki politikus szerint nem csődöt kell jelenteni, “hanem mondjuk valamiféle moratóriumot” kérni.

A hitelezőknek is érdekük, hogy kapjunk 3-5 év moratóriumot, hogy “egyáltalán össze tudjuk szedni magunkat. Valamit ezzel kezdenünk kell” – fogalmazott. A Jobbik elnöke szerint a sok-sok probléma súlya alatt a “kormány összeroppant, bizonytalanná vált”, és reális terv, program híján “visszamenekült oda, ahol az előző kormányok voltak, az IMF elképzeléseihez”.

“Azért nem vagyunk elégedettek a Széll Kálmán-tervvel, mert úgy érezzük, hogy az Orbán Viktor kormánya által meghirdetett gazdasági szabadságharc ezennel véget ért, letette a kormány a fegyvert. A mostani terv ugyanis nem más, mint az elmúlt húsz év megszorító politikájának a folytatása.

Némi dramatizálással azt mondhatom, hogy akár Bajnai Gordon is meghirdethette volna ezt a megszorító csomagot” – hangoztatta érveit az ellenzéki pártvezető a Duna Televízióban. Vona Gábor kifogásolta azt is, hogy az új tervet – az eddigiektől eltérően – nem az Országgyűlésben jelentették be, így az ellenzéknek esélye sem volt a kérdésfeltevésre és a bírálatra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik