Belföld

Hamisított békési kolbászt árulnak Budapesten

A ál-békési ránézésre nagyon hasonlít az eredeti termékre, de a tölteléket megfigyelve könnyen észrevehető a minőségi különbség.

Az eredeti békési kolbászra küllemében kísértetiesen emlékezető, ám silány minőségű, hamisított húsáru került forgalomba a napokban Budapesten. A békéscsabai hatóság az ügyet átadta a budapesti kormányhivatalnak- írja csütörtöki számában a Békés Megyei Hírlap.

A valódi kolbászt gyártó céghez először néhány héttel ezelőtt, majd pár napja juttattak vissza a panaszosok a kifogásolt termékből. A hamisítvány ránézésre nagyon hasonlított az eredeti termékre, de a töltelék alapján óriási és észrevehető volt a differencia. “Elképesztően rossz és kellemetlen ízvilágú a hamis kolbász” – mondta a lapnak a valódi terméket készítő cég kereskedelmi vezetője, ifjabb Kovács István. A címke kísértetiesen emlékeztetett az általuk használtra, de a gyártó sosem használja a csemege feliratot. Termékeiken vagy a csípős szó szerepel, vagy annak áthúzott formája. A gyártó minden esetben rábélyegzi a szavatossági időt a kolbász címkéjére, míg a hamisítók rányomtatták azt a termékre. Eltérés az is, hogy a gyártó cég két hónapban határozta meg a szavatosság időt, míg a hamisítók egy évben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik