Belföld

A volt gárdakapitány egyenruhásai leptek el egy települést

A Heves megyei Gyöngyöspatán nagy a feszültség a roma és a nem roma lakosság között.

Az egykori Magyar Gárda kapitányának, Kiss Róbertnek (képünkön) az egyenruhásai lepték el tegnap Gyöngyöspatát – írja a Magyar Hírlap.

A Gyöngyösi Hírhatár helyi internetes lap szerint nagy a feszültség, a legnagyobb felháborodást egy középkorú férfi öngyilkossága váltotta ki, aki állítólag nem bírta tovább elviselni a falubeli cigányok zaklatásait. A hír hallatán szerdán az ország több pontjáról érkeztek egyenruhás polgárőrök, köztük a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai.

A rendőrség tud a feszültségekről, a polgárőr egyesület ellen nem volt szükség fellépésre, mert bejegyzett szervezetről van szó. Pichler Gábor helyi jobbikos képviselő szerint a vagyon elleni bűncselekmények váltak elviselhetetlenné a helyiek számára, a romák viszont felháborodtak, szerintük néhány bajkeverő miatt nem szerencsés általánosítani.

Tábi László, Gyöngyöspata független polgármestere a Független Hírügynökségnek azt mondta, nincs szó etnikai konfliktusról, a helyi kisebbség tagjai közül 10-12 ember az, aki a gondot okozza. A polgármester szerint a helyi romák nagyobb része is megpróbál tenni ellenük.

Mint arról beszámoltunk, Gyöngyöspatán egy 10 éves fiút úgy megvertek az iskolában, hogy utána három napig kórházban ápolták.

AJÁNLOTT LINK:

Félelem és reszketés Gyöngyöspatán? (gyongyosi-hirhatar.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik