Belföld

Bombariadó Budaházy tárgyalásán

Félbe kellett szakítani a büntetőpert. Várhatóan 13 órakor folytatódik a tárgyalás.

Bombariadó miatt félbeszakították Budaházy György és társai perének tárgyalását a Fővárosi Bíróságon. Az előzetes tervek szerint a bírónő 13 órára hívta vissza a vádlottakat és mindazokat, akik a teremben voltak – tudósít a hírTV. Háromnegyed 10 óta tart a Markó utcai épület kiürítése. Már a tárgyalás kezdetekor lehetett érezni a feszültséget. A teremőr odament a tárgyalást vezető bírónőhöz és a fülébe súgott valamit, majd ezt követően értesítették a kommandósokat. Nem lehet tudni, hogy a tűzszerészek mikor érkeznek meg a Fővárosi Bíróságra.

A per kezdetekor még tapssal köszöntötték hívei a tárgyalóterembe lépő Budaházy Györgyöt és 16 vádlott-társát a terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt szerdán megkezdődött elsőfokú büntetőperben. A FB legnagyobb, esküdtszéki tárgyalótermét zsúfolásig megtöltötték az elsőrendű vádlott szimpatizánsai, hozzátartozók, érdeklődök.

“Szabadság!” – kiáltotta a símaszkos, felfegyverzett kommandósok kíséretében a terembe lépő megbilincselt elsőrendű vádlott, mire a közönség felállva elkezdett tapsolni, és ezt folytatta a 17 vádlott bevonulása közben, hosszú perceken át, felállva, ütemesen, mintegy demonstrálva Budaházy és társai mellett. Ezután az eljáró bírói tanács elnöke figyelmeztette a hallgatóságot a rend megtartására, illetve arra, hogy tartózkodjanak a tárgyalás megzavarásától.

AJÁNLOTT LINK:

Gyorshír: Bombariadó Budaházy tárgyalásán (hírTV)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik