Belföld

Patthelyzet egy fideszes képviselő mentelmi joga miatt

A csepeli Borbély Lénárd ügyében nem tudtak döntést hozni.

Patthelyzet alakult ki az Országgyűlés mentelmi bizottságában egy fideszes képviselő mentelmi ügyében. Rubovszky György, a testület kereszténydemokrata elnöke – az ügy részleteiről konkrétumot nem említve – közölte az MTI-vel, hogy Borbély Lénárd csepeli fideszes képviselő (képünkön) ügyében nem tudtak döntést hozni.

A kormánypárti képviselők a zárt ülésen nem támogatták a mentelmi jog felfüggesztését, továbbra is rágalmazásként ítélték meg a kormánypárti politikus esetét, míg az ellenzéki képviselők igennel voksoltak. Így négy igen és négy nem szavazattal patthelyzet alakult ki.

A kérdésben hétfőn a parlament dönt. A házszabály szerint a mentelmi jog felfüggesztéséhez a jelen lévő képviselők kétharmadának szavazata szükséges.

A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság keddi ülésén Borbély Lénárd ügye mellett a fideszes Budai Gyula és a szintén fideszes Kiss Attila országgyűlési képviselők mentelmi ügyét is tárgyalták, esetükben a testület nem javasolta a mentelmi jog felfüggesztését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik