Belföld

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes bírálja Orbánt

Az MSZP-s politikus szerint Orbánnak szabadulnia kellene az elmúlt 20 év politikájától.

Az MSZP elnökségi tagja szeint Orbán Viktor semmi mást nem csinál, mint az elmúlt húsz évet folytatja, azt a “húzd meg, ereszd meg” politikát, amitől szabadulnia kellene ennek az országnak. A Fidesz menekül az elől, hogy választ adjon arra, milyen megoldási javaslatai lennének az ország bajaira – mondta Kunhalmi Ágnes budapesti sajtótájékoztatóján.

Szerinte először ígértek reformokat is, de már csak a takarékoskodásról és a megszorításokról beszélnek. Tíz éve menekülnek az elől, hogy választ adjanak arra, milyen megoldási javaslataik lennének az ország bajaira, tíz éve nem tudni, hogy miért akar kormányozni egyáltalán a Fidesz – mondta a szocialista politikus. Úgy vélte, az utóbbi tíz hónapban, amióta a Fidesz újra kormányon van, semmit nem produkált az egykulcsos adón kívül, amit csodafegyvernek szántak.

Az MSZP elnökségi tagja szerint az elmúlt tíz hónap miatt összeomlott a költségvetés, és ezért csupán megszorító intézkedések várhatók, az államadósság vizsgálatára létrehozott bizottság felállítása pedig egy “újabb elterelő hadművelet”. Mindeközben a kormány és a Fidesz és maga Orbán Viktor is úgy csinál, mintha semmi köze nem lenne ehhez az országhoz, az államadósság mai szintjéhez – mondta a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik