Belföld

Mesterházy: elvonások a rendőrségnél

Jelentős forrás-elvonások érinthetik a rendőrséget, akár 20-25 milliárd forinttal is kevesebb juthat a hatóságnak - olvasható Mesterházy Attila Facebook-bejegyzésében.

Mesterházy Attila kijelentette: Orbán Viktor ma újra megerősítette, hogy nemzeti ügynek tekinti a közbiztonság helyreállítását. “Ha Orbán Viktor és a Fidesz így kezeli a nemzeti ügyeket, akkor nagyon nagy baj van ebben az országban” – fűzte hozzá az MSZP-s politikus a miniszterelnök Facebook-üzenetére reagálva.

A pártvezető szerint tavaly ősszel gyakorlatilag szétverték a rendőrség egységes szervezetét, hogy a Fidesz elnökének személyes testőre, Hajdú János – mintegy 12 milliárd forintból – saját elitalakulatot kaphasson, Terrorelhárítási Központ néven.

Mesterházy Attila szerint az új adórendszerrel a rendőrség és a teljes rendvédelmi állományban a dolgozók 75-80 százaléka rosszul járt, így kompenzációra szorul. Továbbá a kormány határozott ígéretével szemben majd felére csökkentették a béren kívüli (cafetéria) juttatást.

A rendőrség létszámának bővítéséről azt írta: a nemsokára felavatandó tiszthelyettesek közül 1000 főt még az előző szocialista kormány idején iskoláztak be a megemelt létszámkeretet kihasználva. A maradék közel 900 fő pedig még jó ideig nem lesz bevethető utcai szolgálatra, hiszen nem egész egy hónapja vették fel őket és nincsenek még kiképezve.

Mesterházy Attila szerint a legsúlyosabb tétel, hogy a Belügyminisztériumra vonatkozó 35 milliárd forintos megszorításból legalább 20-25 milliárd a rendőrséget fogja érinteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik