Belföld

Orbán az otthonok védője akar lenni

Előbb elhárítják a lakáshiteleseket fenyegető veszélyt, utána jöhet az otthonteremtés.

A kormányfő a Facebook közösségi portálon megjelent bejegyzésében az otthonok megóvását nevezi a legsürgetőbb feladatnak. Írásából derül ki, hogy a bajba jutott devizahiteleseket segítő Nemzeti Eszközkezelő tervei készek, és folynak a tárgyalások arról, hogy a magyar költségvetés és a bankrendszer milyen arányban vállaljon felelősséget a helyzetért.

Orbán Viktor úgy gondolja, az államnak támogatnia kell a családok otthonteremtését. Szerinte az MSZP nyolc év alatt nemcsak a gazdaságot tette tönkre, az államot adósította el, hanem elkövette az egyik legnagyobb bűnt is azzal, hogy a 2002 előtt támogatott forinthitelek felszámolásával az embereket átterelte a rendkívül kockázatos devizahiteles megoldásokba.

Facebook-bejegyzésében a kormányfő közli: nem támogat olyan javaslatot, amely a költségvetés kontójára fizeti a bankok által megkötött hitelek árát. Szerinte joggal éreznék igazságtalannak ezt, akik erejüket megfeszítve fizették hiteleiket. Az a cél, hogy az állam, a bank és az adós arányosan osszák meg a devizaárfolyam elszabadulása miatt bedőlő lakáshitelek költségeit.

Orbán Viktor nem reagált szintén a Facebookon megjelent, őt támadó nyílt levélre, amelyet Gyurcsány Ferenc írt.

AJÁNLOTT LINK:

Orbán a Facebookon üzent hadat az államadósságnak (Hír24)
Vetkőzéssel is törleszthető a lakáshitel (Hír24)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik