Belföld

Juhász Ferenc lemond mentelmi jogáról

A volt honvédelmi miniszter kész az igazságszolgáltatás előtt is megvédeni tetteit.

Juhász Ferenc megismételte, az ellene felhozott vádak alaptalanok, honvédelmi miniszterként a jogszabályok betartásával járt el. “Egy hete Budai Gyula, és az őt támogató média kíméletlen politikai hadjáratot indított ellenem. Eszközben, módszerben, a hatóságokra gyakorolt nyomás formáiban nem válogatva igyekeznek bemocskolni” – fogalmazott a szocialista politikus.

Szerinte az őt támadók politikai célja, hogy egy korrupciós ügy gyanújának fenntartásával leplezzék a kormány közelgő megszorító intézkedéseit, az emberekre háruló egyre nagyobb terheket, a Fidesz kudarcait. Mint közölte, a parlament albizottsági ülésére azért nem ment el, mert nem akart asszisztálni a színjátékhoz.

A politikus közleményében elismerte a bírói kar függetlenségét és szorgalmazta az ügyészség befolyásolásmentes működését. “Mindezek elősegítése érdekében ezúton bejelentem, hogy lemondok mentelmi jogomról, jelen ügyben tanúsított magatartásom, miniszteri tevékenységem kapcsán” – fűzte hozzá.

A mentelmi jogról csak szabálysértési ügyben lehet lemondani, büntetőügyben vagy közvádas ügyekben nem, ezekben az esetekben az Országgyűlés dönt. Közvádas ügyben a képviselőt védő mentelmi jogot csak úgy lehet felfüggeszteni, ha a legfőbb ügyész ezt kezdeményezi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik