Belföld

Hibázott a légi mentők új vezetője

A nem engedélyezett orvosság adása kinevezői szerint nem súlyos hiba.

Temesvári Péter orvosként engedély nélküli gyógyszert adott egy betegnek – közölte a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy a szakmai mulasztás miatt nemrég elmarasztalták a légi mentők most kinevezett vezetőjét, írásbeli figyelmeztetésben részesítették néhány hónappal ezelőtt, éppen annál a szervezetnél, amelynek élére most kinevezték.

A lap úgy tudja, hogy Temesvári Péter az egyik betegnek olyan izomrelaxáns gyógyszert adott, amely törzskönyvezett ugyan, de nincs rendszeresítve, így engedélyezve sem. A mentőszolgálat szerint ez nem súlyos hiba, ezért nem volt akadálya a kinevezésnek.

Mint korábban megírtuk, Túri Pétert korábban úgy hívta vissza az Országos Mentőszolgálat vezetése a “szükséges egyeztetések után”, hogy az okokat nem közölte. A hír24 információi szerint a döntés szakmai berkekben nem kis megütközést váltott ki, hiszen az előző ügyvezető az elmúlt években komoly csatákat vívott – gyakran éppen Fidesz-politikusok támogatásával – több egészségügyi miniszterrel azért, hogy bázisaival le tudja fedni az országot és helikopterei 15 percen belül mindenhová eljussanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik