Belföld

Gyurcsány a Facebookon nyit frontot Orbán ellen

A volt kormányfő szerint a jelenleginek tükörbe kellene néznie, mielőtt hadat üzen az államadósságnak.

Nyílt levélben, a Facebookon reagált Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök Orbán Viktornak, szintén a legnagyobb közösségi oldalon tett bejelentésére, miszerint a kormány „hadat üzen” az államadósságnak.

Gyurcsány azt írja: látja, hogy Orbán meg akarja érteni, miért növekedett meg az államadósság az elmúlt 10 évben, ezért segítséget szeretne nyújtani neki ehhez. A volt kormányfő egy sor, az említett időszakból származó intézkedést emel ki levelében, amely véleménye szerint hozzájárult az ország eladósodásához.

Megemlíti például, hogy az első Fidesz-kormány tartós, 450 milliárdos extrahiányt hagyott utódaira, de Medgyessi Péter száznapos programját és saját áfacsökkentését is ide sorolja. Felrója ellenfelének, hogy a jelenlegi kormánypárt korábban több költséges programot támogatott, viszont a takarékossági törekvéseket elutasította.

„Mindig élen járt a költekezésben vagy annak támogatásában, és érdemben soha nem mert támogatni vagy kezdeményezni népszerűtlen kiadáscsökkentést. Most bajban van. Tudja, hogy elkerülhetetlen pár nehéz döntés meghozatala” – üzeni az MSZP-s politikus Orbán Viktornak. Gyurcsány szerint a kormányfőnek előbb tükörbe kellene néznie, mielőtt másokat megítél. Ez lehetne a magyar demokrácia egyik legígéretesebb napja – teszi hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik