Belföld

Több ember dolgozhat mostantól a minisztériumokban

Az 5764 fő keretlétszámot 6054-re emelte a kormány.

A kormány az állami feladatok bővülése miatt 5 százalékkal megemelte a központi igazgatási szerveknél foglalkoztatottak keretlétszámát – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) csütörtökön az MTI-vel.

Ezzel a kormányalakulást követően tavaly augusztusban rögzített 5764 fős keretlétszámot, keddi határozatában 290 fővel 6054-re emelte a kormány. Felhívták a figyelmet ugyanakkor, hogy ezek a számok a maximális keretet jelölik, amely sok esetben nincs is feltöltve.

Nagy részben nem a minisztériumi dolgozók létszámától függ, hogy mennyibe kerül az állam az adófizetőknek – írta a KIM, hangsúlyozva, hogy “ezt a szocialisták is pontosan tudják, hiszen éveken át ők szervezték ki és talicskázták haza különféle trükkökkel a pénzt az állami intézményeken keresztül”.

A KIM közleményében azt írta, hogy felülvizsgálataik során súlyos szabálytalanságokra derült fény a korábbi kormányok foglalkoztatási gyakorlatával kapcsolatban. “Mint kiderült: a szocialista kabinetek sokkal több embert foglalkoztattak, mint amennyit adminisztráltak – attól sem riadtak vissza, hogy feketén foglalkoztassák a közigazgatásban dolgozókat” – tették hozzá.

A minisztériumoknál betölthető státuszok számáról hiteles adatot közöltek – írta a KIM, leszögezve ezzel: “a jelenlegi kormány foglalkoztatása látható, áttekinthető”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik