Belföld

Lázár: valakinek most már dolgoznia is kell

Navracsics Tibor szerint nagyobb frakciófegyelmet kellene tartani a kormánypárti képviselőcsoportban.

A miniszterelenök-helyettes a törvényalkotásról szólva a Figyelőben azt mondta: egy ilyen nagy létszámú kormánypárti frakciónál szükségszerűnek tartja, hogy sok egyéni képviselői indítvány születik. “Semmiképpen nem tartom viszont jónak, ha átfogó, kódexszerű jogszabályok is ilyen módon kerülnek a parlament elé. Ebben a tekintetben mindenképpen szükség van a frakcióvezetés részéről a nagyobb együttműködési készségre, és arra is, hogy nagyobb fegyelmet tartsanak a frakcióban” – fejtette ki Navracsics Tibor, aki Lázár János előtt látta el az akkor még ellenzéki Fidesz frakcióvezetői teendőit.

Ezzel összefüggésben Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője az MTI-nek úgy nyilatkozott: minden fideszes képviselőtársa nevében köszöni Navracsics Tibornak a parlamenti frakció munkájáról mondott véleményét. “Észrevételeit megszívleljük, azokat napi munkánkban hasznosítani fogjuk. Megnyugtatjuk a miniszter urat, hogy a miniszterelnök és kormánya elvárásainak megfelelően kívánjuk a továbbiakban is végezni feladatainkat” – hangsúlyozta.

Felidézte, Orbán Viktor a frakció megalakulásakor jelezte, hogy egy határozott, cselekvőképes, dinamikus képviselőcsoporttal kíván együtt dolgozni. “Mi erre szerződtünk, és azóta is tartjuk magunkat ehhez a vállalásunkhoz” – tette hozzá.

Lázár János szerint azonban ennél is fontosabb, hogy az emberek gyors változásokat akarnak, “nem tudnak várni az egy helyben toporgó minisztériumi tisztségviselőkre”. “Tőlünk, képviselőktől naponta számon kérik azokat a vállalásainkat, amelyekért tavaly áprilisban bizalmat kaptunk. A választóktól már nem lehet több türelmet kérni, valakinek most már dolgoznia is kell” – mondta, szavait azzal zárva: “Nekünk a választóinknak kell megfelelnünk, bár ebben nyilvánvalóan Navracsics miniszter úrral is egy állásponton vagyunk.”

AJÁNLOTT LINK:

Nagyobb frakciófegyelem kell (Figyelő)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik