Belföld

Gyurcsány szerint Orbán behódol a külföld előtt

A volt miniszterelnök szerint ez történt a médiatörvény és a költségvetés ügyében is.

“Hogy van az, hogy a „zemberek kormánya”, amely állítólag a magyar érdeket mindig előrébb valónak gondolja a külföld érdekeinél, minden fontos ügyben külföldi intézményekkel, szervezetekkel, sajtóval tárgyal, velünk meg nem?” – teszi fel a kérdést Gyurcsány Ferenc.

A volt kormányfő legújabb blogbejegyzésében értetlenségének ad hangot amiatt, hogy Orbán Viktor januárban egy külföldi lapnak beszélt a költségvetés kiigazításáról, itthon azonban azóta “egy konkrét mondat nem jött ki a száján.”

Az MSZP politikusa a kettősség részének érzi, hogy a médiatörvényt itthon hiába támadta az ellenzék és a civil világ. “A miniszterelnök rájuk se hederített. Kétharmadunk van és kész – ennyi volt a válasz.” Brüsszel nyomása alatt mégis meghajolt.

A volt kormányfő szerint ez történhetett a költségvetési kiigazításokkal is, hiszen a JP Morgan elemzői megnyugodtak, mert budapesti látogatásukkor betekintést nyerhettek a kormány reformterveibe. “Őket már tájékoztatták. Mi meg itt ülünk körmünket rágva, hogy hajlandók lesznek-e végre nekünk is mondani valamit” – írja Gyurcsány Ferenc.

AJÁNLOTT LINK:

A zemberek kormánya (kapcsolat.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik