Belföld

“Esztergom már felülemelkedett a pártokon”

Civilekkel együtt gyűjt aláírásokat az MSZP, az LMP és a Jobbik az előrehozott választásokért.

Csütörtöktől civil aktivisták keresik fel Esztergom 24 ezer választópolgárát, és a képviselő-testület feloszlatásáért, valamint előrehozott választásokért gyűjtenek aláírásokat – jelentették be a szervezők sajtótájékoztatójukon.

“Az aláírásgyűjtést a pártok közül az MSZP, a Jobbik és az LMP jóváhagyólag támogatja, és aktivistáik is segíti az akciót. Az is előfordulhat, hogy egy-egy körzetben jobbikos és MSZP-s közösen dolgozik az aktivistáinkkal, mert Esztergom már felülemelkedett a pártokon” – tette hozzá Geletey Balázs szervező.

A civil szervezetek képviselői elmondták, a város lakosságának elege van abból, hogy az ősszel kétharmados többséggel megválasztott független polgármester és a testület többségét adó Fidesz-frakció nem tud együttműködni egymással, és ez megbénítja a várost.

A képviselő-testület feloszlatását elérni kívánó aláírásokat a szervezők eljuttatják Orbán Viktor miniszterelnökhöz. Ő volt az, aki két évvel ezelőtt azt válaszolta az akkor Meggyes Tamás fideszes polgármester ellen tüntető tömegnek, hogy forduljanak a kormányhoz. Most ő van kormányon, és tőle remélünk segítséget a helyzet megoldásához – mondta el Geletey Balázs.

Az önkormányzati tövény lehetőséget ad a képviselő-testületnek arra, hogy a megbízatásának lejárta előtt név szerinti szavazással kimondhassa a feloszlását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik