Belföld

A dohányzás, a reklámozás és az utcazene is tilos Gödöllőn

A városvezetés nem akarja elcsúfítani a félmilliárd forintból megújult főteret. A rendeletszegők akár 50 ezres bírságra is számíthatnak.

A korábbinál szigorúbb feltételek mellett használhatóak Gödöllő közterületei a helyi képviselő-testület csütörtökön elfogadott rendelete értelmében – közölte a polgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója az MTI-vel. Péterfi Csaba tájékoztatása szerint az új normák és elvárások rendeletbe foglalását egyebek mellett a félmilliárd forintból újjáépített Főtér, valamint számos más, nemrégiben elkészült belvárosi beruházás indokolta.

Péntektől tilos a dohányzás a játszótereken, a buszmegállókban, valamint az új Főtéren, az üzletek bejárata és a kitelepült vendéglátóhelyek előtti egyméteres sávot kivéve. A korábbinál sokkal szigorúbb feltétekhez kötik a reklámhordozók kihelyezését is, és szélesítik a tiltott tevékenységek körét. Engedélyköteles péntektől az utcai zenélés, melyet csak zenei végzettségű vagy zenei képzésben részt vevő emberek végezhetnek, míg például adománygyűjtéshez nem adható ki közterület-használati hozzájárulás.

A rendelet megszegőit 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatja a polgármesteri hivatal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik