Belföld

Hivatali visszaéléssel vádolják a fideszes polgármestert

Kisbér első embere tagadja a vádat.

Az ügyészség szerint Udvardi Erzsébet illetékesség hiányában, szabálytalanul járt el, amikor elintézte, hogy egy vállalkozó soron kívül, néhány óra alatt útlevelet kapjon – írja a Népszava. A tavaly a Fidesz-–KDNP színeiben újraválasztott polgármestert a tegnap kezdődött büntetőper másodrendű vádlottjaként felbujtóként elkövetett hivatali visszaéléssel vádolják.

A politikus a lapnak csak annyit mondott: ártatlannak vallotta magát, szerinte vádlott társait is alaptalanul gyanúsítják, mert nem követtek el semmit. A vádhatóság a polgármester mellett felbujtóként vádolja Mocsári István vállalkozót, míg Dörnyei Vendel jegyzőt tettesként, egy kisbéri önkormányzati ügyintézőt pedig bűnsegédként vádol hivatali visszaéléssel.

A vádirat szerint az önkormányzat hivatalos “sürgetésére” juthatott a vállalkozó a sürgős eljárásnál sokkal gyorsabban, alig pár óra alatt útlevélhez, ráadásul nem is kellett érte az okmányirodába mennie, hanem az elkészült úti okmányát közvetlenül az Állami Nyomdában átvehette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik