Belföld

Botrányos kórházigazgatói pályázatok

A szocialisták szerint ilyen diszkriminatív álláskiírásra még nem volt példa a közéletben.

Állásával játszik a főigazgató, aki engedi, hogy 60 napnál régebbi tartozást halmozzon fel a kórháza – írja a Népszabadság. A fővárosi önkormányzat költségvetési tervezete alapján a „tartósan eladósodott” kategóriába sorolt intézményt akár megszüntetés is fenyegethet.

A lap szerint a Szentes Tamás főpolgármester-helyettes által jegyzett főigazgatói pályázati kiírás is furcsa. Az általános feltételek mellett kórházanként külön is megfogalmazták: hol, milyen tulajdonságok, korábbi munkahelyek jelenthetnek előnyt az állás elnyeréséhez.

Az Uzsoki Kórházban a válságmenedzselés, a Jahn Ferenc Kórházban a társadalombiztosítási ismeretek, a Szent Imrében a magánszektorbéli tapasztalat lehet a siker feltétele. A Stomatológia Intézet vezetéséhez már nem kell szájsebészeti végzettség, elég ha valaki volt már fogorvos.

Minderről Tarlós István a mai Magyar Hírlapban azt mondta, nem boldog, mert úgy hallotta a szakmától, hogy “ez a kiírás nem olyan, amilyennek egy objektív pályázatnak lennie kell, ezért nagyon oda fogok figyelni még akkor is, ha esetleg már az állami szervek kezében lesz a döntés”.

A Népszabadság úgy tudja, ha a városházi szakbizottság nem módosítja, úgy a szocialisták arra készülnek, hogy a közgyűléssel módosíttatja a botrányos pályázatot. Az ügy érdekessége, hogy Tarlós István a bizottsági ülés idején külföldön lesz, éppúgy, mint amikor Szentes Tamás február elején fogadta és kirúgta a kórházi főigazgatókat.

AJÁNLOTT LINK:

Felállítják az adósságfelhalmozókat (Népszabadság)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik