Belföld

Gyurcsány: Orbán Medgyessy cipőjében

Az MSZP politikusa szerint a kormányfő egyelőre nem mer dönteni.

Gyurcsány Ferenc szerint “Orbán most Medgyessy cipőjében jár”, tudja, hogy amit ígért, az teljesíthetetlen. A volt kormányfő blogbejegyzésében arról ír, hogy a miniszterelnöknek ezt meg kellene mondani az embereknek.

A szocialista politikus szerint a Fidesz elnöke “tudja, hogy hideg a víz, tudja, hogy előbb-utóbb bele kell ugrania, de egyelőre nem mer. Ha sumákol, akkor a piacok büntetik és elszáll a forint, háztartások százezrei mennek tönkre. Ha beleugrik, akkor tengernyi szociális feszültséget hozhat, és elveszik egyébként is erodálódó hitele.”

Gyurcsány Ferenc emlékeztet rá, hogy 2002 végén annyi támogatója volt az MSZP-nek, mint még soha, egy évvel később mégis utcahosszal vezetett a Fidesz, és Orbán is tudja, “hogy a támogatottság jön és megy. Egyelőre nem mer, nem tud dönteni. Nem tudja, melyik ujját harapja.”

Ha nem tesz semmit az a baj, ha beavatkozik, akkor meg az. Pár éve erre azt mondta, hogy „van itt pénz, csak nem kellene kitalicskázni a minisztériumokból”. Akkor most mondjuk mi is azt, hogy „van itt pénz, csak…”? Gyurcsány ezt nem javasolja, szerinte ezzel semmire nem megyünk.

Várjuk meg, hogy mit mond a kormány, és utána mondjuk meg, hogy mit kellene e helyett tenni. Ne csak nemet mondjunk, ne szimplán csak korbácsoljuk a kedélyeket, hanem mutassunk alternatívát – írja a volt kormányfő.

AJÁNLOTT LINK:

Orbán Medgyessy cipőjében (kapcsolat.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik