Belföld

NemzetHálót vet ki a kormány a fiatalokra

Semjén Zsolt reklámozza a Facebookon indított új online közösségi oldalt, amely a magyar-magyar kapcsolatokat hivatott erősíteni.

Meghatározóan a fiatalokon múlik, hogy milyen lesz a magyarság jövője – emeli ki videoüzenetében Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a NemzetHáló nevű Facebook-csatornán.

A KDNP-s kormányfő-helyettes a köszöntőben úgy fogalmaz: a NemzetHáló létrejöttének célja, hogy tájékoztatást nyújtson az országot, a nemzetet érintő eseményekről, a kettős állampolgárság lehetőségéről, pályázatokról, rendezvényekről, kulturális programokról.

Kiemeli ugyanakkor, hogy a NemzetHáló közössége a kölcsönös kapcsolat révén tud élő valósággá válni. Semjén Zsolt ezért arra kéri a fiatalokat, hogy ők is küldjenek tájékoztatást rendezvényeikről, programokról, eseményekről, írják meg ezekkel kapcsolatos élményeiket, javaslataikat, küldjenek továbbá képet, videót.

A NemzetHáló sikere abban rejlik, ha a fiatalok nem csupán a kormánnyal, hanem egymással is kapcsolatba lépnek, s így ez a csatorna élő, magyar-magyar kapcsolattá válhat. Ez a NemzetHáló igazi célja – mutat rá Semjén Zsolt.

A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozza: a magyarság megmaradása és jövője az új generációtól, a fiataloktól függ. Hozzáteszi: a kormány 2010 óta arra törekszik, hogy elérje és párbeszédre ösztönözze a fiatalokat.

Kitér arra, hogy az új kormány az elmúlt hónapokban soha nem látott lépéseket tett a magyar nemzet megmaradásáért, “hiszen ez a kötelességünk”.

Példaként említi az egyszerűsített honosításról alkotott jogszabályt és a nemzeti összetartozásról szóló törvényt is.

A következő lépés a magyar Nemzeti Regisztert megalkotása lesz a miniszterelnök-helyettes szerint. Ehhez szintén ötleteket, javaslatokat, meglátásokat vár a NemzetHáló oldal tagjaitól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik