Belföld

MSZP: felháborító a kormány luxuskifizetése

Az MSZP szerint felháborító, hogy miközben az óvodákat, iskolákat, szociális otthonokat, egészségügyi intézményeket fenntartó önkormányzatok pénzügyi helyzetét ellehetetleníti, a kormány a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen keresztül kétmilliárd forintot fizet ki gyanús körülmények között „szakmai tanácsadásért”.

Bár ellenzékben még többek között az önkormányzatok, az oktatás, az egészségügy megerősítését, megmentését ígérte, kormányon a Fidesz és a KDNP mindenütt megszorításokkal, és a rokonoknak, barátoknak szóló zsíros megbízásokkal „hálálja meg” az emberek bizalmát – írta az MSZP közleményében.

Az óvodákat, iskolákat, szociális otthonokat, egészségügyi intézményeket fenntartó önkormányzatok idei költségvetése 86 milliárd forinttal csökkent és súlyos elvonási tünetektől szenved az egészségügyi ellátórendszer is. Eközben Lázár János a méregdrágán bérelt luxus Audijával szeli az országot, a minisztériumok szinte hetente írnak ki milliárdos irodabútor- és mobiltelefon beszerzési pályázatokat, s most a kormány felügyelete alá tartozó NFÜ fizet ki mintegy kétmilliárd forintot „egy személyre szabott” pályázaton keresztül „szakmai tanácsadásért” – írja a párt.

Kétmilliárd forintból körülbelül 100 ezer rászoruló gyermek nyári étkeztetését lehetett volna megoldani, de fordíthatta volna pénzt a kormány 8000 cserbenhagyott devizahiteles család otthonának megmentésére, vagy 1000 rendőr azonnali hadrendbe állítására is, hiszen a szóban forgó összeg éppen annyi, mint 1000 Szijjártó Péter egy havi – bérplafon alatti – jövedelme – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik