Belföld

Kövérhez fordult a Mazsihisz

Szerintük módosítani kellene a házszabályt, mert a múlt héten súlyosan megsértették az Országgyűlés tekintélyét.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) vezetői – a Magyar Zsidó Kongresszus nevében – levéllel fordultak Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez. Mint írták: a február 14-i ülésnapon a Jobbik képviselője egy betiltott szervezet uniformisában jelent meg, majd az egyik kisebbség “elképesztő és indokolatlan népszaporulatáról” értekezett. A párt egy másik képviselője pedig azt kiabálta a külügyminisztériumi államtitkárnak, hogy “nem találja a kipáját”. Az államtitkár ezzel kapcsolatban megjegyezte “ez a zsidózás kategóriáját meríti ki”.

A Mazsihisz azt javasolja: módosítsák a házszabályt úgy, hogy a jövőben a parlament vezetése meg tudja akadályozni azokat a magatartásokat, amelyek tételesen megsértik a jogszabályokat, illetve fel tudjon lépni azokkal szemben, akik más személyek, vagy csoportok ellen faji, vallási hovatartozásuk miatt gyűlöletet szítanak.

A magyarországi zsidóság gyors és hatékony lépések megtételét kéri, hogy a parlamenti képviselők se szíthassák büntetlenül a faji, vallási alapú gyűlöletet – olvasható a Mazsihisz közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik