Belföld

Mégis lehet melegfelvonulás

A szervezők közlése szerint a Fővárosi Bíróság (FB) hatályon kívül helyezte a rendőrség tiltó határozatát.

A Budapest Pride melegfesztivált szervező Szivárvány Misszió Alapítvány az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a szervezet megbízásából a Társaság a Szabadságjogokért és a Magyar Helsinki Bizottság által közösen benyújtott beadványt az FB alaposnak találta és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tiltó határozatát hatályon kívül helyezte, így a meghosszabbított útvonalon rendezhetik meg a Meleg Méltóság Menetét június 18-án.

A bírósági döntés szerint 2010 szeptemberében a BRFK tudomásul vette a melegfelvonulás Hősök tere és Erzsébet tér közötti szakaszát, így azt a vonatkozó jogszabály értelmében már nem tilthatja meg. Az Erzsébet tér és az Alkotmány utca közötti szakaszon pedig azért lehet átvonulni, mert a közlekedés a rendezvény ideje alatt más útvonalon is biztosítható, így a rendőrség által megállapított tilalmi ok nem áll fenn.

A BRFK korábbi tájékoztatása szerint az alapítvány a rendőrség által még 2010 szeptemberében tudomásul vett felvonulás előre egyeztetett útvonalát (Hősök tere – Kodály körönd – Oktogon – Opera – Erzsébet tér) módosította, a Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca – Kossuth tér szakasszal meghosszabbította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik