Belföld

Melegfelvonulás – Szájer álszentnek tartja az indoklást

A fideszes politikus blogjában öngólnak nevezi a döntést.

Szájer József fideszes EP-képviselő szerint álszent a rendőrség melegfelvonulással kapcsolatos döntésének indoklása, hogy a rendezvény zavarná a közlekedést az uniós elnökség idején.

A melegfelvonulás kapcsán közzétett határozat szerint a rendőrségnek nemcsak a rendezvényt kell biztosítania, hanem a rendezvényen nem résztvevők jogait is. A rendőrség nem betiltotta a felvonulást; csak nem engedélyezi, mert a szervezők által módosított útvonal ellehetetlenítené a közlekedését.

Szájer József strasbourgi keltezésű blogbejegyzésében azt írta: “Sikerült újabb öngólt lőni”. Szerinte álszent az indok, hogy zavarná a közlekedést a felvonulás az uniós elnökség idején. Ezt az európai sajtó már a tüntetés “betiltásaként” tálalt. A fideszes EP-képviselő szerint ez most “pont jókor jön ahhoz, hogy még lélegzetvételnyi szünetet se kapjunk arra, hogy csökkenjen a Magyarországgal szembeni balliberális támadás az ellenünk elfogult sajtóban”. Pillanatokon belül lezárul a médiavita, kell valami új gyúnyanyag, és “mi tálcán kínáljuk fel a folytatást” – tette hozzá.

A KDNP tegnap közölte, szerinte a budapestiek büszkék lehetnek a rendőrségre, amely a főváros békéjét védte meg a melegfelvonulásról hozott határozatával. Az LMP frakcióvezetőjének korábbi közlése szerint döbbenetes és elfogadhatatlan, hogy a rendőrség a kormányváltás dacára folytatja a Medgyessy-Gyurcsány-kormányok alatt tapasztalható, a “gyülekezési joggal kapcsolatos ámokfutását”, és “mondvacsinált” okból próbálják a polgárok szabadságjogait korlátozni.

A melegfelvonulás főszervezője, a Szivárvány Misszió Alapítvány hétfőn arra szólította fel Budapest rendőrfőkapitányát, hogy vegye tudomásul a tüntetés ismételt bejelentését, és tartózkodjon a gyülekezési törvény önkényes értelmezésétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik