Belföld

H1N1-ben halt meg egy veszprémi rab

Az ügyben a katonai ügyészség nyomoz, a büntetés-végrehajtás pedig belső vizsgálatot indított.

A fogvatartott a múlt hét csütörtökön halt meg a veszprémi kórházban. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a férfit H1N1 vírussal fertőződött meg és a betegség szövődménye – tüdőgyulladás – miatt hunyt el.

Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) szóvivője közleményben azt írta: a fogvatartottat február 1-jén, hirtelen lett rosszul, és orvosi vizsgálat után haladéktalanul beutalták a Veszprém Megyei Bv. Intézetből a helyi kórházba. A kórház tájékoztatása szerint felmerült az influenzafertőzés gyanúja, ezért a bv. intézet megtette a szükséges intézkedéseket a fertőzés terjedésének megakadályozására. A BVOP szerint az ügyészség február 7-én szabadlábra helyezte a férfit, így az intézet a volt fogvatartott halálának okáról hivatalos értesítést már nem kapott.

A BVOP beszámolt arról is, hogy a Győri Katonai Ügyészség nyomozást folytat a haláleset körülményeivel kapcsolatban, a büntetés-végrehajtás belső vizsgálatot indított az eset kivizsgálására. A Független Hírügynökség úgy tudja, a család tett feljelentést, szerintük ugyanis a férfi több napon át panaszkodott, hogy beteg, ennek ellenére nem kapott megfelelő orvosi ellátást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik