Belföld

Újabb furcsa külügyi ügy, most egy sikerdíj miatt nyomoznak

A Magyar Nemzet szerint ebben az ügyben is érintett Fekszi Márta.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújá miatt nyomoz a Legfőbb Ügyészség egy floridai adótanácsadó céggel kötött szerződés ügyében – írja a Magyar Nemzet. A megállapodást Horváthné Fekszi Márta volt külügyi államtitkár, illetve Faller Jenő szakállamtitkár írta alá 2009-ben egy floridai adótanácsadó céggel.

A szerződés szerint 50 százalékos sikerdíjért kellett hazánk New York-i főkonzulátusa és a magyar ENSZ-misszió nem diplomáciai létesítményei után fizetendő 121 millió dollárnyi helyi járulékot lealkudnia H. Elliott Green & Associates nevű társaságnak. Nyolcvannyolcmillió dollárt el is engedtek, de a megállapodás után alig pár nappal Hillary Clinton külügyminiszter bejelentette, egyébként is törölnék a tartozást.

A magyar állam erre hivatkozva nem fizetett a floridai cégnek, amely viszont 44 millió dollárt, azaz körülbelül nyolcmilliárd forintot követel, és pert indított hazánk ellen. Pedig egy külön megállapodás révén a magyar állam már így is több tízezer dollárt utalt át a floridai cégnek gyakorlatilag a semmiért.

AJÁNLOTT LINK:

Nyomozás a külügy New York-i üzlete miatt (Magyar Nemzet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik