Belföld

Tarlós felvenné a kapcsolatot példaképével

A főpolgármester George Pataki támogatásával keresné meg Rudolph Giulianit, New York volt polgármesterét.

Tarlós István megbeszélést folytatott George Patakival, New York állam volt kormányzójával, amelyen Budapest közlekedési helyzetéről, infrastruktúrájáról, a metrórendszer befejezéséről volt szó – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Az ismertetés szerint Tarlós István kitért arra, hogy a tartományi, állami és városvezetői tapasztalatokkal rendelkező volt kormányzótól olyan praktikus tanácsokat is kapott, amelyek javíthatják Budapest nemzetközi megítélését.

A megbeszélésen a főpolgármester kitért arra, hogy “George Pataki támogatásával” fel fogja venni a kapcsolatot példaképével, Rudolph Giulianival. Mint írták, “Tarlós István számára irányadó lesz, miként lehet a demokratikus szabályokat összehangolni a rendteremtéssel”.

Rudolph Giuliani 1994 és 2001 között volt New York polgármestere. Az amerikai metropolisz vezetőjeként bevezette a “zéró tolerancia” politikáját, ennek keretében a rendőrség erőteljesen fellépett a bűnözéssel szemben. Hivatali idejében javultak a bűnözési mutatók. Giuliani stratégiájához tartozott, hogy a viszonylag enyhe jogsértéseket sem tűrte, így például a graffitiket vagy a cannabis birtoklását.

George Pataki három ciklusban, 1995-től 2007-ig töltötte be New York állam kormányzói posztját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik