Belföld

Eltussolt közlekedési ügyek a rendőrségen?

Az Index szerint Deutsch Tamás, Juszt László, Demszky Gábor és Kaszás Attila közlekedési szabálysértése is érdemi intézkedés nélkül süllyedt el.

Mindez két budapesti rendőr újraindult büntetőperéből derült ki – számol be róla a hírportál. Mint írják, az ítélőtáblán újraindult perben a vád szerint a két rendőr maga döntött úgy, hogy nem csinál ügyet bizonyos emberek szabálysértéseiből. Több száz közlekedési szabálysértés süllyedt el érdemi intézkedés nélkül, a perben összesen huszonhárom ilyenről van szó, legtöbbször gyorshajtásról.

A szabálysértők között található a 2007-ben elhunyt Kaszás Attila színész is, aki műszaki engedély nélkül vezetett 2005-ben. A két rendőr szerint azonban több száz ügy, köztük Deutsch Tamás, Juszt László, Demszky Gábor és Lendvai Ildikó szabálysértési ügyei is érdemi intézkedés nélkül kerültek irattárba, ezek az ügyek azonban már elévültek.

A vádlottak felfelé mutogatnak: egyikük szerint néha feletteseik konkrét utasítására cselekedtek. Juszt László szabálysértési papírjára állítólag Gergényi Péter egykori főkapitány neve volt ráírva , miszerint ő kérte a megszüntetést. Az ítélőtáblán szerdán újraindított per az elsőfokú per megismétlése. Az ügyben felmentő ítélet született 2010 januárban, mely szerint a vádlottak “tévedésben voltak cselekményeik társadalomra veszélyes voltának felismerésében”.

Lendvai szerint ez képtelenség

Az MSZP országgyűlési képviselője közleményében úgy reagált, nem vezet, több évtizede jogosítványa sincs. “Ha valaki esetleg politikai okokból kívánt gyanúba keverni, üzenem neki, legközelebb jobban igyekezzen” – írta Lendvai Ildikó.

AJÁNLOTT LINK:

Rá volt írva tollal, hogy Gergényi kéri (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik