Belföld

Balsai István boszorkánymeséket mondhatna 2006-ról

Szerinte azzal "sokkírozták" a tüntetők ellen fellépő rendőröket, hogy veszélyben van a családjuk.

“Boszorkánymesébe” illő történetekkel is találkozott vizsgálata során a 2006. őszi rendőri intézkedéseket vizsgáló miniszterelnöki megbízott. Balsai István erről szerdán beszélt a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában. “Elképesztő, boszorkánymesébe illő információkkal rendelkezem” – fogalmazott a politikus.

A miniszterelnöki megbízott szerint senkinek nincsen afelől kétsége, hogy a rendőrség magától nem kezdett volna brutális tömegoszlatásba. Ez felső jóváhagyás poltikai megrendelés nélkül nem megy – tette hozzá. Arra, hogy milyen politikai felső vezetői támogatása volt az eseményeknek, még próbálnak bizonyítékot szerezni – mondta a fideszes politikus.

Balsai azt állította, olyan adatokkal és információkkal is találkozott, hogy a rendőri egységeket “trenírozták (…), sokkírozták”, és arra készítették fel, hogy félniük kelljen a tüntető tömegtől, mert az túszokat fog szedni közülük, sőt lehet, hogy megtámadja családjaikat is.

A politikus – mint megjegyezte – még nem tudja pontosan, hogyan fogja ezeket az információkat nyilvánosságra hozni.

Arra a kérdésre, hogy kiknek az ötletei lehettek ezek, úgy válaszolt: “mindannyian tudjuk; mindannyian tudjuk, hogy mi volt a szándéka annak az embernek, aki még mindig a parlament tagja. Nélküle és a közvetlen alárendelt miniszter nélkül nem történhetett volna ez”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik