fkf
Belföld

Házkutatást tartottak az FKF-nél

Az Index szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda a 2009 szeptemberében kötött kutatási szerződésekkel kapcsolatban, hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz.

Az eljárást a napokban kezdték újra, a BRFK ugyanis 2010-ben lezárta az ügyet. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. székhelyén pénteken tartottak házkutatást – írja az Index.

A lap korábban azt írta: az FKF három szerződést kötött, összesen 20 millió forint értékben, mindhárom megbízást ugyanaz a cég, azaz egyesület, a GAVE nyerte pályáztatás nélkül a következő címeken: “A gépjárműpark járatszervezésinek és emberi erőforrás kihasználásának kutatása, egy innovatív gépjármű-logisztikai mozgástérkép megalkotása érdekében”, az “Innovatív szervezeti, szerkezeti és tulajdonjogi változási lehetőségek kutatása, a közszolgáltatói és a versenypiaci előnyök maximalizálása érdekében”, a harmadikat pedig a “Lakossági kommunális hulladékok innovatív hasznosítási alternatíváinak kutatása” címén kötötte a két fél.

Az akkori jogszabályok szerint a szerződések értékét egybe kellett volna számolni. A BRFK 2010 egy feljelentés alapján hűtlen kezelés gyanújával nyomozást indított az ügyben, amelyet decemberben lezárt bűncselekmény hiányában. A BRFK akkori közleménye szerint a hűtlen kezelés gyanúját a nyomozás cáfolta.

AJÁNLOTT LINK:

Házkutatást tartottak az FKF-székházban (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik