Belföld

Bayer Zsolt perel az antiszemitázásáért

A Magyar Hírlap publicistája nyílt levélben felelt a karmester vádjaira.

Miután a minap a Népszabadság nyilvánosságát választva Fischer Ádám arról írt, hogy amíg Bayer Zsolt “Fidesz-tag, addig nem cáfolható, hogy a Fideszben antiszemita irányzatok is jelen vannak. És ha ez igaz a Fideszre, akkor igaz az Európai Néppártra is, melynek a Fidesz tagja, Orbán Viktor pedig alelnöke. Ott viszont az antiszemitizmus nem számít bocsánatos bűnnek.”

Az írásra a Magyar Hírlap publicistája nyílt levélben válaszolja azt, hogy a karmesternek az antiszemitizmus elleni harcához “nincsen szükség sem antiszemitára, sem zsidóra”, mert harca egyszerű önigazolás és önfelmentés. Bayer Zsolt furcsállja, hogy a Cohen, Cohn-Bendit és Schiff nevek leírásáért “antiszemita” lett, miközben azt sem tudta, hogy “Schiff úr” zsidó,

A Fidesz-alapító újságíró pontosan tudja, “teljesen felesleges” volt megírnia nyílt levelét, mert Fischer Ádám és társai nem lépnek ki “kényelmes kis rögeszméik otthonosságából”. Bayer Zsolt írása végén Isten áldását kéri a karmesterre.

Az író-publicistának egyébként olyannyira elege lett, hogy beperelte az egész díszes társaságot. Azt szeretné, ha a bíróság előtt magyaráznák el, miért antiszemitizmus az, ha valaki leírja Cohen, Cohn-Bendit és Schiff nevét egy Cohenről, Cohn-Benditről és Schiffről szóló cikkben.

A hír24 kérdésére a publicista közölte: már beperelte Bolgár Györgyöt, Feldmájer Pétert, a Klubrádiót és a Népszabadságot és gondolkodik azon, hogy ugyanezt teszi Fischer Ádámmal is.

AJÁNLOTT LINKEK:

Nyílt levél Fischer Ádámnak (Magyar Hírlap)
Fischer Ádám: Nem hagyom abba! (Népszabadság)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik