Belföld

Az Alstom hitelesíttette metrókocsijai fékrendszerét

A rendszert egy független francia vasúti vizsgálószervezettel vizsgáltatták be.

A budapesti 2-es és 4-es metró szerelvényeit gyártó Alstom hitelesíttette a 2-es metróvonalra szánt Metropolis szerelvények fékrendszerét. A cég közlése szerint a rendszert egy független francia vasúti vizsgálószervezettel, a Certiferrel vizsgáltatta be. Az eredmények szerint a Metropolis fékrendszere bizonyítottan megfelel az uniós és nemzetközi szabványoknak is.

A vizsgálatot még a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) másodfokú, a típusengedély kiadásának elutasító határozata után végezték el.

Gallatz Zoltán, az Alstom Transport ügyfélkapcsolati igazgatója az MTI-nek azt mondta: az NKH október 14-i közleménye szerint vitatható volt, hogy a metrókocsik fékrendszerének működése megfelel a vonatkozó európai szabvány követelményeinek. A hatóság ugyancsak kifogásolta, hogy az Alstom nem dokumentálta megfelelően a fékrendszer megfelelését az uniós szabályoknak. A Certiferrel elvégeztetett vizsgálattal az Alstom bizonyítani tudja, hogy a fékrendszer az uniós és a nemzetközi szabályoknak is megfelel – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik