Belföld

A rendőrség betiltotta a melegfelvonulást

A jogerős döntés a közlekedés aránytalan sérelmére hivatkozik.

A rendőrség nem engedélyezte az idei budapesti melegfelvonulást – értesült a mandiner.hu internetes portál. A hír szerint a Szivárvány Misszió Alapítvány június 18-ára, délutánra tett bejelentést egy rendezvényre, amely a Hősök terét, az Andrássy utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és a Kossuth teret érintette volna.

Budapest rendőrfőkapitánya megtiltotta a rendezvényt; a jogerős döntés a közlekedés aránytalan sérelmére hivatkozik – írta az internetes lap.

A BRFK az ügyben későbbre ígért tájékoztatást.

Sánta Mária, a felvonulás egyik szervezője később elmondta, nem kívánják megváltoztatni az eredeti útvonalat, ezért bírósághoz fordulnak. Közlése szerint a rendőrség a forgalom aránytalan korlátozására hivatkozva nem engedélyezte a június 18-ra tervezett budapesti felvonulást. A Szivárvány Misszió Alapítvány (SZMA) által szervezett rendezvényen a résztvevők a tervek szerint a Hősök terétől az Andrássy úton át az Alkotmány utca végéig vonultak volna – tette hozzá.

Az LMP szerint döbbenetes és elfogadhatatlan, hogy a rendőrség a kormányváltás dacára folytatja a Medgyessy-Gyurcsány kormányok alatt tapasztalható, a “gyülekezési joggal kapcsolatos ámokfutását”, és “mondvacsinált” okból próbálják a polgárok szabadságjogait korlátozni – reagált Schiffer András a melegfelvonulás betiltásával kapcsolatos sajtóhírre. A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy az ügyben a maga részéről jogi segítségnyújtásra is hajlandó.

AJÁNLOTT LINK:

Betiltották a melegfelvonulást (mandiner.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik