Belföld

Már hetven kórházban van látogatási tilalom

Már csak Hevesben nincs részleges vagy teljes zárlat az influenzajárvány miatt.

A korábbi 58 intézményen kívül egy hét alatt 12 kórházban tiltották meg a hozzátartozók látogatását főleg a szülészeti-, nőgyógyászati, csecsemő-, gyermek- és intenzív osztályokon. A debreceni, a nyíregyházi és a nagykanizsai kórházakban pedig a korábban elrendelt részleges látogatási tilalmat valamennyi osztályra kiterjesztették.

Az ÁNTSZ honlapjára felkerült legfrissebb adatok szerint a héten részleges látogatási tilalmat rendeltek el Budapesten az Uzsoki és a Szent Ferenc Kórházakban, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben, valamint a Semmelweis Egyetem sebészeti klinikájának egész területén. Szintén ezen a héten kerültek zárlat alá a szigetvári, a békéscsabai és az orosházi kórház egyes osztályai. Csütörtöktől látogatási tilalom lépett érvénybe a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház, pénteken a csornai Margit Kórház minden osztályán. Siófokon részleges, Nagykanizsán és Zalaegerszegen pedig teljes zárlat van a hét közepe óta.

Az Országos Epidemiológiai Központ adatai szerint egyelőre tovább nő az influenzás megbetegedések száma, egy hét alatt már 57 ezren fordultak orvoshoz. Közülük 311-en kerültek kórházba, és már 12 ember halála hozható összefüggésbe a fertőzéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik