Belföld

A sukorói földekhez is értett a moszkvai ingatlanbecslő

Nem Tátrai Miklós a sukorói és a moszkvai ingatlanügy egyetlen közös szereplője. x

Az ügyészség kérésére ugyanannak az irodának ugyanaz a szakértője végezte el a moszkvai követségi ingatlan értékbecslését, mint aki a sukorói telekcserében érintett földterületek ügyében eljárt – tudta meg a Népszava.

A lap emlékeztet rá, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnöke, Gaál Szabolcs Barna közlése szerint ötmilliárd forint kár érhette az államot, mivel a moszkvai épületet 21 millió dollárért adták el 2008-ban, míg az ügyészségi kontrollbecslés 52 millióról szól. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette: a sukorói földcsere és a moszkvai ingatlan ügyében ugyanaz a becslő járt el.

Az ingatlanok értékbecslésével kapcsolatban korábban Tátrai Miklós elmondta: eddig öt értékbecslés született, többsége csaknem azonos eredményt hozott. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatója korábban furcsállotta, hogy az ügyészség biztos abban: a szerződött ár rossz, és bűncselekmény történt. Az ügyben készült értékbecslések szerint ugyanis csak az ügyészség által megrendelt mutatott ki a szerződött értéknél magasabbat.

AJÁNLOTT LINK:

Moszkva és Sukoró: közös az ingatlanszakértő (Népszava)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik