Belföld

LMP: kétharmaddal verték át a kétharmadot

Az emberek nagy többsége bruttó 300 ezer forint alatt keres, és az új adócsomaggal kevesebbet vihetnek haza - állítja az ellenzéki párt.

Az LMP szerint a kormány a kétharmados felhatalmazásával visszaélve átverte az emberek kétharmadát, ugyanis ennyien keresnek kevesebbet, mint bruttó 300 ezer forint, és ez az a jövedelmi határ, ami alatt a januárban életbe lépett adócsomag miatt rosszabbul járnak – mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor.

Az országgyűlési képviselő az LMP mini kampányának megnyitóján beszélt, amelyben egy-egy – január óta kevesebbet kereső LMP-aktivistát ábrázoló – óriásplakátot helyeztek el Budapesten, Kecskeméten, Miskolcon, Egerben, Tatabányán, Dunakeszin, Gödön és Ajkán.

Scheiring Gábor hangsúlyozta, hogy a kormányerők választási kampányuk során másról beszéltek. Leszögezte, hogy az LMP szerint nem növelni, hanem csökkenteni kellene a különbségeket, amelyet zöld munkahelyteremtéssel, járulékcsökkentéssel és a jóléti szolgáltatások forrásainak növelésével lehetne elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik