Belföld

A Himnusszal nyitná a parlament üléseit a Fidesz

A nemzeti imádság közös éneklése erőt ad az aznapi munkához és segít felszámolni az ország megosztottságát - véli Kovács Péter kormánypárti képviselő.

A Himnusz eléneklésével kezdődjenek a parlament ülései – kezdeményezi az Országgyűlés házszabályának módosítását csütörtökön benyújtott önálló képviselői indítványában a fideszes Kovács Péter.

“Nemzeti imádságunk közös éneklése kifejezi, hogy nem felejtjük el: Magyarországot, szeretett hazánkat, a magyar választókat képviseljük, párthovatartozástól függetlenül. Továbbá erőt ad az aznapi munkához és kifejezi alázatunkat a munka és az általunk képviselt embertársaink iránt. Segít felszámolni az ország és az Országgyűlés sajnálatos megosztottságát, hisz a minden magyar ember számára szent, közös dolgaink egyike a Himnuszunk” – áll a javaslat indoklásában.

Kovács Péter ebben kitér arra is, hogy a Himnusz közös éneklésének “összetartó élményét” Budapest XVI. kerületének önkormányzati képviselői 2006 októbere óta megélhetik. Kovács Péter, az országgyűlési képviselőség mellett, a XVI. kerület polgármestere is. A határozat – elfogadása esetén – közzététele napján lépne hatályba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik