Belföld

Pintér: védjük a határokat

A belügyminiszter az EU-elnökséghez kapcsolódó határőrizettel kapcsolatos találkozón beszélt a védelem és a biztonság fontosságáról.

A soros magyar EU-elnökség elkötelezett az uniós határok védelme mellett, kiemelt szerepet szán a határőrizetnek – mondta Pintér Sándor belügyminiszter, amikor megnyitotta az Európai Határőrizeti Ügynökség (Frontex) igazgatótanácsának ülését szerdán Gödöllőn.

“Összefogással sokat tehetünk valamennyiünk védelme, biztonsága érdekében (…) egy tagállam határainak védelme az egész Európai Unió határainak védelmét tudja erősíteni” – mutatott rá a belügyminiszter a tanácskozáson, amelyen a rendőri, illetve határőrizeti szervek vezetői képviselték a tagországokat. Az ülésen Hatala József országos rendőrfőkapitány elnökölt.

Pintér Sándor örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy magyar technika és személyzet is részt vesz a gyorsreagálású határőrizeti csapatok (Rabit) küldetésében a görög határon.

A találkozót fő témája az uniós külső határok biztonságának erősítése, mindenekelőtt az integrált határőrizet fejlesztése volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik