Belföld

Kórházak fegyelmi listája: három intézményt megneveztek

A Heim Pál, a Bajcsy és a János kórház ellen indulhat eljárás a főváros kezdeményezésére.

Az intézményeket több napilap is megnevezte szerdai számában, a listát Havas Szófia, a fővárosi önkormányzat egészségügyi bizottságának szocialista tagja, a János kórház megbízott orvos-igazgatója az MTI-nek is megerősítette a nap folyamán.

Elmondta azt is, hogy a főváros csak a főigazgatók felett gyakorol munkáltatói jogokat, így – ha a fegyelmi eljárás felelősségre vonással zárul – csak ők menthetők fel. Havas Szófia közölte, megbízott orvos-igazgatóként sincs információja arról, hogy Tarlós István milyen dokumentumok alapján indít vizsgálatot, nem ismeri ezeket a papírokat.

Tarlós István (Fidesz) főpolgármester szerda reggel a TV2 Mokka című műsorában azt mondta, az eljárások oka, hogy olyan dokumentumok (szerződések, bizonylatok, megrendelőlapok) kerültek elő, amelyeket a fővárosnak ki kell vizsgálnia. Hangsúlyozta: nem abban a négy kórházban fordultak ezek elő, amelyek vezetésére pályázatot írtak ki.

Az MTI megkereste az ügyben Szűcs Somlyó Máriát, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatóját, aki nem kívánta kommentálni a napilapok értesüléseit.

Tarlós István főpolgármester kedden fővárosi kórházi vezetőket fogadott. A megbeszélés után azt közölte a Főpolgármesteri Hivatal, hogy négy kórház vezetésére pályázatot írnak ki február végéig, ezekre a korábbi intézményvezetők is jelentkezhetnek. Szűcs Somlyó Mária tájékoztatása szerint a 12 fővárosi fenntartású kórház közül három másik esetében a jelenlegi információk alapján a főpolgármester nem zárta ki, hogy fegyelmi vizsgálat indul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik