Belföld

Mexikóból üzenget Czibula Csaba

A Hunvald-ügy gyanúsítottja szívesen hazatérne a tengerpartról, de ezt nem tartja biztonságosnak.

Levélben érintkezik a Hunvald-ügyben a vádat képviselő Központi Nyomozó Főügyészséggel és a Budapesti Ügyvédi Kamarával a Mexikóban bujkáló Czibula Csaba – írja a Magyar Nemzet. A férfi az erzsébetvárosi ingatlanpanama egyik lehetséges gyanúsítottja lenne.

A lap informátora szerint Hunvald György volt szocialista polgármester és Gál György egykori kerületi SZDSZ-es politikus vélelmezett bűntársa azt írta, hogy szívesen hazajönne Mexikóból, de ebben megakadályozza, hogy a nyomozóhatóság nemzetközi körözést és elfogatóparancsot adott ki ellene, ezért mostanában nem tartja biztonságosnak, hogy Magyarországra utazzon.

Mivel Czibula nem bízott meg ügyvédet védelme ellátásával, a főügyészség hivatalból gondoskodott a védő kirendeléséről. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a mexikói tengerparton “pihenő” férfi a magyar jogtörténetben eddig példátlan módon azzal a panasszal fordult az ügyvédi kamarához, hogy kijelölt védője nem a tőle elvárható módon tartja vele a kapcsolatot.

Czibula ellen 2009 novemberében bocsátott ki nemzetközi elfogatóparancsot a Fővárosi Bíróság. Az ügyészség azért kérte az erzsébetvárosi önkormányzat egykori SZDSZ-es delegáltjának felkutatását, mert a gyanú szerint az előző önkormányzati ciklusban a gazdasági bizottság tagjaként többmilliós összeget kapott abból a vesztegetési pénzből, amelyet Gál György, a testület szabad demokrata elnöke az ügyben érintett vállalkozótól vett át, szavazatai fejében – ismerteti a Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik