Belföld

Harmadszorra sem lett polgármestere egy zalai falunak

Január elején, a második választáson a falu lakossága hirtelen a kétszeresére duzzadt. Ebben azóta sem történt változás.

Harmadszor sem sikerült polgármestert választani a Zala megyei Bödeházán vasárnap. Még mindig többen voltak a szavazási névjegyzékben, mint ahányan a faluban valójában laknak, ezért ennek a választásnak is érvénytelenítették az eredményét. Azt még nem tudni, hogy mikor lesz a következő választás – nyilatkozta hétfőn a Független Hírügynökségnek Csuka Béláné, a helyi választási bizottság elnöke.

Mint arról a Független Hírügynökség korábban beszámolt, a szavazást azért kellett megismételni, mert a legelső, októberi választáskor a két jelölt, Büki László és Káldi Lászlóné között szavazategyenlőség alakult ki. A második, január 9-i választásra az eredetileg 46 fős falu lakossága hirtelen majdnem a kétszeresére duzzadt. A választás után felmerült a gyanú, hogy sokan csak a szavazás miatt jelentkeztek be, ezért a helyi választási bizottság megsemmisítette az eredményt.

Vasárnap még mindig 73-an szerepeltek a választási névjegyzékben, ebből 64-en szavaztak. Ez még mindig több, mint a falu eredeti lakossága, az eredményt ezért a bizottság újból megsemmisítette, így továbbra is polgármester nélkül marad a település – nyilatkozta Csuka Béláné. A településen korábban eljárást is indítottak, amelynek értelmében ki kellett jelentkezniük azoknak, akik nem életvitelszerűen tartózkodnak a faluban.

A bizottság döntése ellen kedd estig lehet fellebbezni. Az új választás időpontját majd csak a fellebbezési határidők lejárta után tudja kitűzni a helyi választási bizottság – mondta Csuka Béláné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik