Belföld

Merre mozdul az ország ha Orbán ismét megszólal?

Hétfőn évértékelő beszédet tart a miniszterelnök.

Hétfőn tartja tizenharmadik országértékelőjét Orbán Viktor. A miniszterelnök Magyarország megújul címmel mondja el hagyományos beszédét a Millenárison a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére.

Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője elmondta: Orbán Viktor beszédében sorra veszi majd az elmúlt év legfontosabb eseményeit, értékeli az ország és az emberek helyzetét. Hozzátette: a miniszterelnök értékeli “azt az eddig közösen elvégzett munkát, amelynek a célja az, hogy átszervezzük és megújítsuk Magyarországot, hiszen a terveink szerint 2011 Magyarország megújulásának éve lesz”.

A beszéd a jövőről is szól majd: Orbán Viktor sorra veszi a kormány, az ország előtt álló kihívásokat, és felhívja a figyelmet azokra a veszélyekre, amelyek a nemzetközi gazdasági kihívásokból, illetve az előző kormányzatok rossz teljesítményéből adódnak – ismertette a szóvivő. Szijjártó Péter leszögezte: a mostani országértékelőt a kormányfő arra kívánja felhasználni, hogy “Magyarország hangja, vagyis az emberek véleménye jusson kifejeződésre”.

Az érdeklődők azokat a kérdéseiket, felvetéseiket, amelyeket szeretnék, ha megválaszolna a miniszterelnök, e hét csütörtökétől tehetik fel Orbán Viktor Facebook-oldalán, illetve az orbanviktor@orbanviktor.hu címen. “Legyen ez egy közös miniszterelnöki beszéd” – mondta az említett közösségi portálta felkerült üzenetében a miniszterelnök.

Orbán Viktor korábbi 12 évértékelő beszédéről itt olvashat részletesebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik