Belföld

Élménybeszámolók: “ilyen háborúban még maradtunk volna szívesen”

Az Egyiptomból hazatérők szinte semmit sem érzékeltek a zavargásokból.

Egy most hazatérő turista azt mondta, végig biztonságban volt. Mivel a fakultatív programok elmaradtak, és a nyaralás nagyobb részét a tengerparton töltötte. Elmondása szerint Hurgada viszonylag nyugodt volt, mindössze az egyik bank előtt látott két tankot, és kisebb fosztogatásokról kaptak hírt. A szolgáltatások akadoztak, például az étel-ital szállításban, illetve több szállodát bezártak – mondta, hozzátéve: nem bánta meg, hogy most ment Egyiptomba.

“Ilyen háborúban még maradtunk volna szívesen” – mondta egy másik turista, aki feleségével együtt volt Egyiptomban. A háborús helyzetből semmit nem érzékeltek, leszámítva, hogy a luxori utazást az iroda törölte. Az arabok barátságosak, a rendőrség sem bántott senkit. A szolgáltatásokban nem volt fennakadás, a pénzváltók, éttermek is rendben működtek – mondta.

Minden hazatérő turista arról számolt be, hogy nincs katasztrófa, nincs szenzáció, a legnagyobb nyugalom és békesség volt. A nyaralás vége felé kiürültek az üdülők, és bezárt több étterem is, a magyar telefonszámokat tudták hívni, de az egyiptomi számok elérésében fennakadás volt.

Egyiptomból vasárnap még két repülőgép érkezik Ferihegyre. Tekintettel a feszült helyzetre a magyarok többsége már korábban elhagyta Egyiptomot. Kveck Péter kairói magyar nagykövet azt mondta, bajba jutott magyarról nem tudnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik