Belföld

Az MSZP a kisebbségi bizottság elé citálja Vona Gábort

Az MSZP kezdeményezi az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának azonnali összehívását a Jobbik elnökének nyíltan rasszista és antiszemita nyilatkozatai miatt.

Nyakó István, a bizottság tagja szerint a bizottsági ülésen kellene megtárgyalni, hogy egy parlamenti párt elnöke nyíltan rasszista és antiszemita kijelentéseket tesz. A szocialista politikus közölte: nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a testület akár egy határozatot is elfogadjon, amelyben elítéli ezeket a nyilatkozatokat.

Az MSZP-s politikus szerint a Fidesznek eddig ezekre, a közpénzen fizetett médiában megjelenő gondolatokra, egy szava sincs, s amíg Orbán Viktor Európa előtt roma stratégiát sürget, zsidó szervezetekkel tárgyal, addig a háttérben cinkosan hallgat, és alkotmányozó szövetséget köt a Jobbikkal.

A Magyar Szocialista Párt továbbra is kiáll az egyetemes emberi jogok védelméért, követeli az Orbán-kormány haladéktalan színvallását, és kezdeményezi az Országgyűlés emberi jogi, kissebségi, civil- és vallásügyi bizottságának azonnali összehívását – jelentette ki.

Vona Gábor a múlt szombaton a Jobbik évadnyitó rendezvényén Budapesten azt mondta, mindent meg kell tenni a cigányság felemelése érdekében, a magyar családok népszaporulatának ösztönzése érdekében, és “le kell lassítani a cigányság népszaporulatát.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik