Belföld

Kitoloncolták Egyiptomból a Népszabadság fotósát

Hazaért Kurucz Árpád fotós, akinek az egyiptomi katonák azt mondták, hogy a saját érdekében vették őrizetbe, majd utasították ki az országból.

A Népszabadság fotósát már a külvárosokban felállított katonai ellenőrzőpontok egyikén megállították, majd kiszállították az őt szállító autóból. Lefogták és egy rendőrörsre vitték. Kurucz Árpád táskáit kipakolták, útlevelét és mobilját elvették tőle.

A katonák gyanúsnak találták, hogy a fotósnak érvényes afganisztáni vízuma van (korábban afganisztánból tudósított). Ekkor megjegyezték neki, hogy sok terrorista próbál bejutni az országba, kihasználva a kialakult káoszt.

A rendőrörsön nem értek végett a fotós megaláztatásai, ugyanis egy katonai bázisra szállították, ahol újabb kikérdezéseknek vetették alá. A katonák bár azt állították, hogy Árpádot a másik Népszabadságos riporterhez, Zalán Eszterhez kísérik, de ez nem történt meg.
Kurucz Árpád arról számolt be, hogy amikor sikerült körülnéznie néhány másodpercig a katonai bázison, több lefogott és bekötött szemű embert is látott.

Kálváriája végén katonák kísérték a repülőtérre Kurucz Árpádot.

AJÁNLOTT CIKK:

A Népszabadság fotósát elkapták az egyiptomi katonák – beszámoló

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik