Belföld

Elrendelték a szmogriadót Miskolcon

Ismét romlik a levegő Miskolc fölött, ezért szombattól szmogriadót rendeltek el - tájékoztatta Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-t.

A szálló por (pm10) koncentrációja túllépte a riasztási küszöbértéket a Búza téren, valamint a tájékoztatási küszöbértéket a Lavotta utcában üzemelő automatikus mérőállomásokon, ezért kellett elrendelni a szmogriadó tájékoztatási fokozatát – közölte a szóvivő.

Kriza Ákos (Fidesz) polgármester szavait tolmácsolva elmondta: a város vezetése arra kéri a lakosságot, hogy lehetőleg mellőzzék a személyautók, főleg a dízelüzeműek használatát, utazzanak autóbusszal, villamossal, vagy közlekedjenek gyalogosan. Amennyiben mód van rá, kerüljék a szilárd- és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát, valamint a porképződéssel járó tevékenységek végzését.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Központjának prognózisa szerint a hétvégén derült idő és élénk, gyakran megerősödő szél várható, így a mért értékek valószínűleg a tájékoztatási küszöbérték alá csökkennek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik