Belföld

Vannak még aggodalmai a médiaügyi biztosnak

Neelie Kroes a lehető leghamarabb pontot tenne a vita végére. Hamarosan kezdődnek a szakértői egyeztetések.

Jövő hétfőn Brüsszelben lesz a magyar médiatörvényről szóló első szakértői egyeztetés – tudta meg az RTL Híradó. A digitális ügyekért felelős uniós biztos exkluzív interjújában elmondta: vannak még kifogásai a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban, de erről majd a tárgyaláson egyeztetnek.

Neelie Kroes leszögezte: a törvény aggályos részein változtatni kell, mégpedig minél előbb, ám fontosnak nevezte, hogy a magyar kormány írásban vállalta: kész módosítani a jogszabályon. Az uniós biztos gyors megoldást sürget a magyar médiatörvény ügyében, hogy az ne okozzon további károkat a magyar uniós elnökségnek. Hozzátette: nemcsak a törvénynek, hanem szellemiségének is meg kell felelnie az európai értékeknek.

Elégedetlen az EP médiaügyi munkacsoportja

Az Európai Parlament (EP) médiaügyekkel foglalkozó frakcióközi munkacsoportja – az úgynevezett média intergroup – több tagja elégedetlenségét hangoztatta csütörtökön amiatt, hogy Neelie Kroes EU-biztos csupán technikai szempontú aggályokat vetett fel a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban, és nem vette számításba az unió “demokratikus értékeinek” kritériumait. Az intergroup a nap folyamán megbeszélést folytatott Kroes biztossal.

Jean-Marie Cavada francia néppárti EP-képviselő, az intergroup elnöke szerint a törvény technikai jellegű áttekintésének el kell vezetnie a teljes és demokratikus (szempontú) felülvizsgálathoz, “minden fenntartás mellőzésével”.

AJÁNLOTT LINK:

Van még kifogás a médiatörvénnyel kapcsolatban (videó) (RTL Klub)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik