Belföld

Tarlós állami gondozás alá venné a fővárosi kórházakat

Szentes Tamás főpolgármester-helyettes nem lesz kirúgva.

A főpolgármester szerint egységesen “állami gondozás alá kell venni” a fővárosi kórházakat. Tarlós István és a vele együtt sajtótájékoztatót tartó Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár azt mondta, a 12 egészségügyi intézmény átadásához még a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyása és kormányzati döntés is szükséges.

A főpolgármester szerint sok dologtól függ, hogy mikor adják állami kézbe az egészségügyi intézményeket. Lehetséges időpontokként június végét, illetve december végét említette.

Közölte azt is, hogy Szentes Tamás főpolgármester-helyettes a helyén marad, “nem lesz kirúgva”. A városvezető ugyanakkor jelezte: Szentes kicsit túlbuzgó módon, “rutintalanul” a szakmai egyeztetéseken tovább ment, mint lehetett volna, amikor fel akart menteni kórházvezetőket. Mint mondta, erre nem volt felhatalmazása, jóváhagyása. Arra a kérdésre, miért nincs a sajtótájékoztatón a helyettese, egyebek mellett azt mondta, “kíméletből nincs itt”.

Közölte azt is, Szentes Tamástól “bizonyos jogköröket” megvont, például azt, hogy az önkormányzaton kívüli emberekkel beszélje meg az egészségügyi kérdéseket, továbbá megerősítette, hogy helyettese nem hozhat személyi kérdésekben önálló döntéseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik